maanantai 7. syyskuuta 2009

Kohta alkaa kunnon vyörytys!

Johdatus mediakasvatukseen -kurssi alkoi tänään. Huomenissa on sitten odotettavissa ensimmäistä välitehtävää ja siihen liittyvää blogikirjoittelua. Kurssin suorittamisessa oli valittava joko blogin pitäminen välitehtäviä hyväksikäyttäen tai välitehtävien tekeminen JA tentti. Laiskana opiskelijana valitsen luonnollisesti blogin pitämisen. Tällöin teen joka tapauksessa tehtävät, mutta saan tehtävien kirjaamisella blogiin korvattua tentin tekemisen.

Toisena laiskuuden osoituksena on lähteiden käyttö. Ainut lähde, jota tulen itsetarkoituksellisesti käyttämään blogeja kirjoittaessani on Mediakasvatusseuran julkaisu 1/2007: Näkökulmia mediakasvatukseen, jonka ovat toimittaneet Heikki Kynäslahti, Reijo Kupiainen ja Miika Lehtonen. Julkaisijana toimii siis Helsingissä toimiva Mediakasvatusseura ry. Lähde on saatavissa osoitteessa: http://www.mediakasvatus.fi/publications/ISBN978-952-99964-1-4.pdf. Kaikki jatkossa tekemäni lähdeviittaukset tulevat viittaamaan tähän julkaisuun, ellei toisin mainita.

PS:
Aloitin jo orientoitumaan siihen, että kohta näille sivuille ryntää paljon kävijöitä. Nimittäin aloitin aamun kevyesti kitaraa soitellen. Jahka vaan muutama kommentoi blogiani, niin lisäilen mainokset ja sitten haavi auki rahaa odottelemaan :)

4 kommenttia:

  1. Minulla vähän samat syyt blogiin, ja toisaalta myös se, että kirjatentit on ns. **rseestä. Tämän vankkumattoman tosiasian takana saattaa olla hienoinen omakohtainen katkeruus :p

    Voi että, se välitehtävä on kyllä mahtava. En malta odottaa että pääsen taltioimaan ja tilastoimaan lukuja (matematiikan opiskelija). Aiotko aloittaa huomisaamuna vai jo tänään vuorokauden tarkkailun? Minä aloitin puoli tuntia sitten. Hei, tämäkin pitää muuten taltioida... (voi ei, rekursiosilmukka!).

    PS. Kerro sitten tuliko hyvin rahaa, että tiedän itsekin sitten ryhtyä ammattiblogaajaksi. Jos näyttää huonolta, niin rahantarpeeseen suosittelisin kirpparia ;D

    VastaaPoista
  2. Hihii, rahankeräys opiskelublogilla olisikin hyvä homma. Sinulle ja muillekin kommenttina: Tenttin tekemällä voi päästä hieman vähemmällä, mutta kyllä blogia pidettiin viime vuoden kyselyssä huomattavasti mielekkäämpänä tapana. Mutta kukin oman oppimistyylinsä ja tilanteensa mukaisesti ;-)

    VastaaPoista
  3. Mediakäyttäytymisen kirjaamisen alotin tosiaan jo klo 12 eli luennon merkkasin siihen ku konekin näytti olevan koko ajan auki. Tää seuraaminen on vaan osottautunu vähän haasteelliseks ku tänään on telkkari ollu auki muutenkin kuin omasta alotteesta ja sitten sitä on sivusilmällä tullu seurattua. Mitenkäs se nyt sitten pitäs kirjata? :) Noh, kai se "sinnepäin"-kirjaaminen on tärkeintä.

    Rahankeruusta vielä sen verran, että taitaa tän hetken seuraajat olla kurssin osallistujia... äh. Ja niillä taitaa olla sen verran medialukutaitoa, etteivät mihinkään mainoksiin haksahda. Taidanpa vaan tyynesti opiskella nämä pedagogiset ja nostaa sitten parempaa liksaa töisäni :)

    VastaaPoista
  4. Hyvin on perusteltu ja motivaatiot auki kirjattu. :)

    VastaaPoista